Vianočný čas 2015

pridal: charita | dátum: 16. marca 2016 | kategória: Detský charitný dom Považská Bystrica

Mesiac december sa v našom detskom domove ako po iné roky niesol v duchu príprav na slávenie Vianoc. Deti písali listy Ježiškovi, vyrábali vianočné pozdravy, drobné darčeky, ktorými sme potom obdarovali našich charitných priateľov. Pod vedením Terezky nacvičovali program s tématikou sv. Rodiny v Betleheme.

Štátne lesy OZ Považská Bystrica nám darovali dva stromčeky. V Detskom charitnom dome už tradične vyzdobujeme jeden v spoločných priestoroch, pod ktorým si deti nájdu vianočné darčeky. Tento stromček je pestrý, ligotavý a sú na ňom farebné svetielka. Druhý stromček máme umiestnený pri vchode do budovy a je ozdobený vlastnoručne vyrobenými ozdobami, v tomto roku červenej farby.

Na Vianoce sa deti veľmi tešia. Slávenie Štedrej večere je vždy radostné, plné očakávania a prekvapenia pod stromčekom. Týmto slávnostným dňom spoločného stretnutia bol 21.december 2015. Za spoločným stolom sa nás stretlo 44 – deti, mladí dospelí, súčasní a bývalí zamestnanci a hostia. Štedrá večera začala príhovorom vedúcej Detského charitného domu a modlitbou poďakovania za všetko dobro, ktoré sme dostali počas roka. Medový krížik na čelo nám pripomína, aby sme dobro ďalej rozdávali a boli dobrí počas celého roka. Sviatočné menu tvorili oblátky s medom, kapustnica s plnenými posúchmi, ryba a tradičný zemiakový šalát. Všetkým nám chutilo a tešili sme sa na predstavenie detí vo farebných kostýmoch. Slávnosť sme ukončili ďakovnou modlitbou. Na stromčeku zazvonil zvonec a deti sa rozutekali k stromčeku, pod ktorým si našli veľa darčekov. Pre deti je to začiatok prázdnin.

Mgr. Helena Stašáková
vedúca zariadenia DCHD Považská Bystrica