Vlna solidarity

pridal: charita | dátum: 2. marca 2022 | kategória: aktuality

Obrovská vlna solidarity s ľuďmi utekajúcimi pred hrôzami vojny, mnohé telefonáty s ponukou pomoci, ochota ľudí, ukazuje sa sila ľudskosti. Ste skvelí! Od prvého dňa vojenského konfliktu na Ukrajine sa nám ozývate, zaujímate sa, ako by ste mohli pomôcť. Nosíte nám potraviny a iné veci, ktoré sú nevyhnutné pre pomoc prichádzajúcim matkám s deťmi. V piatok sme naložili prvé auto priamo na hranice s Ukrajinou. Charitný dobrovoľník Jožko tam odviezol potraviny, spacáky a ďalšie veci. Cez víkend pri hraniciach podával guláš a teplý čaj vyhladnutým deťom s matkami, ktoré museli dlhé hodiny čakať vonku pred hranicami. Plnú dodávku sme vďaka zbierke doviezli na východ Slovenska včera.

Celé firmy a organizácie sa vedia zmobilizovať v zorganizovaní zbierky pre utečencov. Mnohým z vás nemáme možnosť poďakovať osobne, no aspoň niektorým túto príležitosť využijeme. UVEA Mediklinik nám darovali pre utečencov lieky. Veľmi ďakujeme vedeniu spoločnosti Slovpap s.r.o., p. Žiačikovi a celému jeho tímu za ústretovosť pri realizácii objednávky a pracovníkom drogérie Metro za ochotu a ústretovosť. Materiálnu zbierku zreailzoval a ich zástupca priviezol na zberné miesto Diecéznej charity Žilina tím spoločností ACTIVE JOB, s.r.o. a ARCHA Pohrebná služba s.r.o. Ďakujeme!