Dobrovoľnícky výjazd v Považskej Bystrici

pridal: charita | dátum: 16. mája 2018 | kategória: aktuality

Sedem mladých ľudí sa v utorok 8. mája 2018 rozhodli darovať svoj voľný čas deťom v Detskom charitnom dome v Považskej Bystrici. Spoločne pracovali v záhrade, odtraňovali nečistotu, mach a natierali garáž. Okrem osobného nasadenia priniesli mladí ľudia dobrú náladu, smiech a pozornosť našim deťom. Tento dobrovoľnícky výjazd sa uskutočnil v spolupráci s organizáciou V.I.A.C z Trstenej a portálu zmeňme.to.

Dobrovoľníčka Terezka Vorčáková povedala o dni strávenom s deťmi:

“Napriek tomu, že to bol štátny sviatok – čiže pre nás voľný deň, túžba služby druhým bola prednejšia. Vstávali sme už skoro ráno, aby sme sa stihli úspešne dopraviť na určené miesto. Na stanici V Považskej Bystrici nás už čakala vedúca Helenka – veľmi milá a ochotná žena, ktorá bola vďačná, že strávime čas s deťmi a pomôžeme pri práci okolo budovy domova. Prvý dojem bol naozaj odlišný od našich predstáv. Čakali nás tam deti plné energie, no hladné po láske, po pozornosti a túžiace po dôvere. Zažili sme spolu s nimi obohacujúce chvíle, veľa zábavy pri práci, keď sme rozhrabávali hlinu, maľovali garáž, či pri obede. Za tento krátky čas nám naozaj prirástli k srdcu. Keď človek vyrastá v rodine, kde je otec aj mama, niekedy zabúda, akým veľkým darom sú pre neho rodičia. Tieto deti, však nemali šancu zažiť to, čo my, aj napriek tomu, že v detskom domove sa im vychovávatelia snažia dať naozaj všetko, čo je v ich silách. Myslím si, že každý jeden z nás si odniesol z tohto dobrovoľníckeho výjazdu hlavne pocit vďačnosti a radosti z pekne stráveného dňa.”