Deti a vojna – liečebný tréning – pozvanie

pridal: charita | dátum: 2. decembra 2022 | kategória: aktuality

Milí rodičia ukrajinských detí, spúšťame nábor tréningu liečebných techník v rámci programu Deti a vojna, pre deti s dospelými.

Príďte na úvodné stretnutie (inštitucionálna registračná schôdza) pre rodičov 2.12. o 15:00 h alebo 3.12.2022 o 14:00 h do Centra podpory, Kuzmányho 7, Žilina. Účasť je podmienkou pre tréning.

Prihláste sa na toto stretnutie cez Viber, na registráciu potrebujete:

– poslať do Viber +380676134432 alebo 0909 250 676

informácie v tomto formáte:

– meno zodpovednej osoby za dieťa (matku, otca, babku, opatrovníka)

– meno a vek dieťaťa

“So začiatkom vojny si veľa rodičov všíma u svojich detí takéto zmeny: deti boli nervózne, vystresované, vystrašené. Niektoré sa zdali byť uzatvorené a depresívne, ľahko sa rozplakali či rozčúlili. Nechceli sa hrať a stratili záujem o to, čo robili. Niektoré deti nevedia nechať rodičov odísť, cítia úzkosť a strach a snažia sa nestratiť matku z očí ani na 5 minút. Iné sa stali otravnejšími, ľahko sa mohli nahnevať alebo upadnúť do hystérie. Boli nepokojné a v škole mali problém sa sústrediť. Veľa z nich malo problém so spánkom.”

Oľga Jegorová, detská psychologička v Centre podpory

Tento psychologický program bol vytvorený na pomoc deťom a dospelým, ktorí zažili udalosti vojny, stresu a vysídlenia, učíme sa tu techniky liečenia z traumy.

– účinné pre deti od 7 rokov a dospelých (deti v sprievode dospelých)

– naučia sa zručnosti psychologickej podpory, aby sa zbavili psychických problémov vznikajúcich z vojny, vysídľovania a násilia

– učenie detí aj dospelých krok za krokom prakticky používať zručnosti a metódy, ktoré pomáhajú prekonať úzkosť a stres

– vyučovanie prebieha v malých skupinách (do 15 osôb)

– priebeh vyučovania zahŕňa 7 stretnutí

– so skupinou pracujú 2 tréneri

– vedúci sprevádza trénerov na telefóne. zoom

– od roku 2014 sa aplikuje na Ukrajine

Podmienky účasti: Zúčastniť sa všetkých hodín. Účasť na tréningu je bezplatná.

“Pomoc deťom zvládať stres z vojny a život ako utečenec zabráni ďalším problémom.

S úctou

Oľga Jegorová”