Ceníme si štedrosť ľudí počas potravinovej zbierky

pridal: charita | dátum: 22. novembra 2013 | kategória: aktuality

Diecézna charita Žilina ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do potravinovej zbierky pre ľudí v núdzi v dňoch 14.-20. novembra 2013 v hypermarketoch Tesco v Žiline, Martine a Čadci. Hodnota darovaných potravín v týchto troch mestách dosiahla takmer 4200,- eur. Spoločnosť Tesco Store SR k tejto sume pridá 20% z hodnoty vyzbieraného tovaru v peniazoch na náklady na distribúciu týchto darov. Medzi darovanými produktmi bolo najviac múky, cestovín, cukru, oleja, strukovín, pracích a hygienických prostriedkov. „Ceníme si štedrosť ľudí, ktorú prejavili počas potravinovej zbierky, často krát darovali práve to, čo majú sami najradšej, deti obľúbené sladkosti.“ povedal Mgr. Rastislav Kolman, vedúci zariadenia pre ľudí bez domova v Žiline. Vďaka vyzbieraným potravinám môžeme pomôcť núdznym v najťažšom období roka na území našej diecézy.

Zbierka prebehla v 30 obchodoch Tesco na Slovensku, v ktorých sa vyzbierali potraviny v celkovej hodnote 26 900 eur a bola súčasťou európskej potravinovej zbierky.

Prvá potravinová zbierka na Slovensku vyniesla vyše 18 ton potravín

Info na web stránke Tesca tu.

Žilina

Čadca