Farská charita Žilina – Solinky zozbierala recepty starých mám

pridal: charita | dátum: 2. decembra 2015 | kategória: aktuality

“Okolo dátumu sviatku sv. Alžbety Uhorskej (patrónky charity) sa vždy snažíme stretnúť okolo spoločného stola s našimi seniormi. Tentokrát sme sa zišli v nedeľu Krista Kráľa, aby sme sa pri čaji a koláčikoch zohriali pred chladom, ktorý sa už ozýva v tomto predadventnom čase. Pripravili sme si aj prekvapenie v podobe novovytlačenej kuchárskej knižky s názvom Recepty starých mám. Vznikala počas dvoch rokov zozbieraním receptov od našich seniorov.” prezradila Mária Sabová, dobrovoľníčka farskej charity.

Ako hlavný hosť k nám prišla pani Elena Zubajová z neďalekej Bytčice. Má šikovné ruky, ktorými už roky tvorí zaujímavé dekorácie z prírodných materiálov. Vyrába figúrky zo šúpolia, viaže venčeky, pečie a zdobí medovníky. Ukázala nám, ako sa robí adventný veniec, vianočný svietnik – ikebana a nakoniec ešte predviedla, ako sa vytvára biela čipka z bielej cukrovej polevy na medovníčkoch, ktoré si sama priniesla.

Kuchársku knižku budeme ponúkať od 2. adventnej nedele pred hlavným vchodom do kostola na Solinkách v Žiline za dobrovoľný príspevok na činnosť farskej charity. Ďalšie stretnutie bude počas fašiangov. Všetkým seniorom našej farnosti prajeme pokojný a požehnaný advent.

Mária Sabová, dobrovoľníčka farskej charity